Oon kummallinen ruokailija. Oon yksi niistä, joka kärsii "tavallisen" ruoan aiheuttaman huonon olon vuoksi, oikeaoppisesta lautasmallista ja ruokaympyrästä huolimatta keho on välillä tuntunut taistelevan jokaista suupalaa vastaan. Pieni ruokafobia on ollut aika lähellä, en oo voinut ymmärtää miten joku niin itsestään selvä juttu kuin syöminen on voinut muuttua niin monimutkaiseksi.
Menen helposti äärimmäisyyksiin innostuessani asioista, mutta tällä hetkellä tuntuu että oon löytämässä hyvää tasapainoa lautaselle ja leivän päälle. Oon huomannut, että ruoka voi tehdä myös hyvää.
Maailman paras aamupala: luonnonjugurttia, banaania, mustikoita, kauraleseitä, hunajaa ja auringonkukansiemeniä. Nam, ja huikeeta väriterapiaa!
Ruukkusalaattia, fetaa, kurkkua, tomaattia, tonnikalaa, siemeniä.
Viime viikolla uskaltauduin pistäytymään ekaa kertaa elämässäni ekokauppa Ruohonjuuressa, ja ai että millainen ravintotaivas se paikka olikaan! Käyttäydyin kuin pikkulapsi lelukaupassa, kun seikkailin hyllyjen välissä ja hypistelin jokaista mahdollista purkkia. Osasin kuitenkin vähän hillitä itseäni ja marssin kassalle ainoastaan raakasuklaatarvikkeiden, teepaketin ja sisäisesti nautittavan saven kanssa. Kyllä, sisäisesti nautittavan saven. Matka kohti mahdollisimman friikiltä kuulostavia ravintoaineita on alkanut.
Mokkapalapäivä olikin siis aikamoinen sokerishokki, mutta onneksi osaan myös joustaa tarvittaessa. En uskalla arvioida pääsykokeiden kulkua sen tarkemmin, kuin että osoitin taas sellaista sosiaalisuutta että vastasin puhetulvallani varmaan viittä henkilöä. Syytän sokeria. Nyt mieli on tehnyt ihan hirveästi ihan tavallista ruisleipää, kyllä keho tietää mitä kaipaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti