sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Takut pois.

Viime torstaina päätin olla radikaali ja otin kuiturastat pois. Tein sen vähän vastentahtoisesti, sillä kolmen kuukauden kuluessa olin ennättänyt kasvaa jo tiukasti kiinni takkuihin. Päälaki oli silti mennyt jo sen verran epämääräiseen kuntoon, että jotain välikorjailua olisi joka tapauksessa pitänyt tehdä. Näpersin siis illanvietteenä letitykset auki ja kampasin lavuaariin pienen jalkapallon kokoisen kasan irtohiusta. Oon mammutitukka ilman ylimääräistä kuituakin, joten kevennystä tuskin edes huomasi.


Juurikasvu oli ennättänyt takuttua jo aika tehokkaasti, joten kiroilin taas kuin merimies kiskoessani tukkaa suoraksi. Mutta siis ah ja voih sitä nautinnollisuutta, kun pääsin pesemään hiukset kunnolla ensimmäisen kerran pitkiin aikoihin! Pesin saman tien kaksi kertaa, ihan vain siksi että vihdoinkin voin. Takut tekevät paluun ehkä ensi syksynä, mutta kesän ajan aion nauttia kevyestä päästä. Lyhyttukkaisuuskin houkuttelee kovasti, ovathan hiukset uusiutuva luonnonvara.

Mulla on tatuointikuume, kevätfiilis ja mieletön tarve sisustaa. Haluaisin maalata olohuoneen seinän ja ostaa keittiön ikkunalaudalle uusia kukkaruukkuja. Viikot vierii eteenpäin ja kalenteri on pullollaan kivaa tekemistä, eivätkä viimeisten koulutehtävien deadlinet kummittele vielä kauhean pahasti takaraivossa. Oon viilettänyt opiskelijabileissä, käynyt tuutorleirillä, jättänyt pitkät kalsarit kaapin pohjalle, grillaillut kaveriporukalla, saanut uusia tuttavuuksia ja yksinkertaisesti vain nauttinut elämästä. Hullun kiva kevät, toivottavasti ensi viikko on aurinkoinen ja lämmin. Aion nimittäin ostaa vappupäivänä ilmapallon ja istua ulkona ympäri vuorokauden.

Ei kommentteja: