sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Lukuvuosi paketissa.


Hohoo, ensimmäinen lukuvuoteni sosionomiopiskelijana on nyt takana päin! Kävin viime torstaina tenttimässä viimeisen uusintatentin aiheesta "tutkimus- ja kehittämistoiminta", ja oon onnellinen että se kauhukokemus on nyt ohitse. Luku-urakka eteni kovin hitaanlaisesti, en osaa nykyään syventyä kirjoihin tai etenkään näin kuivaan aiheeseen. Olisin mieluummin käyttänyt aikaa Bejeweled Blitzin pelaamiseen tai johonkin muuhun yhtä oleelliseen oheistoimintaan, mutta pääsin silti jopa puoleen väliin tenttikirjallisuutta. Ja tenttikin sujui yllättävän kivuttomasti, vähän eettistä pohdintaa ja maalaisjärjen käyttöä.

Olin viikonloppuna pikareissulla Jyväskylässä, pääsin pitkästä aikaa moikkaamaan lukioaikaisia kavereita. Vaihdettiin kuulumisia ja kulutettiin tanssilattioita. Sunnuntaina entisestään yltynyt lämpöaalto iski porukan aika tehokkaasti kanveesiin, mutta onneksi ei tarvinnut tehdä muuta kuin lojua parvekkeella siemailemassa jääteetä. Junamatka Helsinkiin sen sijaan oli vähän nihkeä, antiikkisessa pikajunassa ei millään meinannut vaihtua ilma ja pikkuvauvat huusivat hikisinä. Yritin vajota horrostilaan, mutta pelkäsin nukkuvani Tampereella tapahtuvan junanvaihdon ohitse. 

On aina ihanaa palata takaisin omaan kotiin, omien tavaroiden luokse ja päästä käpertymään yöksi omaan sänkyyn. Reissaaminen käy silloin tällöin vähän voimien päälle, mutta pieni maisemanvaihdos teki tähän väliin hyvää; ensi viikolla aion nimittäin ahkeroida suurimmaksi osaksi vain töissä.


Ei kommentteja: