keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Mitä tänään syötäisiin?

Kesä on kivaa aikaa, kun kokkaamiseen ennättää kerrankin käyttää kunnolla aikaa ja lautaselle päätyy joka kerta tuoreita sesonkituotteita. Tai no, melkein joka kerta. Ennen kiireistä työvuoroa on silloin tällöin kätevää napata majoneesiin upotettu kolmioleipä lähikaupasta, ja joskus mikään ei maistu paremmalta kuin baarin jälkeen yöpalaksi syöty kanahampurilainen. Oon silti ylpeä siitä, että onnistun valmistamaan omassa keittokomerossanikin suhteellisen maukkaita annoksia suhteellisen pienellä opiskelijabudjetilla, terveydestäkään tinkimättä!

Paistettua lohta ja feta-kurkku-tomaatti-itu-salaattia.

Kauramakaronia, pestoa ja tonnikalaa.

Banaani- ja mustikkasosetta, macaa, chia-siemeniä, pellavansiemenrouhetta, psylliumia ja karpaloa.

Alimpana tosiaan mun ehdoton suosikkisekoitus aamu- ja iltapalaksi, tuohon päälle vielä luonnonjugurttia ja hunajaa niin avot! Päivä käynnistyy yhtäkkiä ihan eri tavalla, kun vatsa on täynnä hyviä kuituja. Tänäänkin olo oli kumman energinen, vaikka kesäpäivä muistuttikin syysiltaa ja taivaalta ripotteli vettä. Pikku juttuja, sadesäässäkin on hyvät puolensa! Voi istuskella kahviloissa tai pelata lautapelejä, niin tai tiskata valtavaksi paisuneen tiskivuoren.....

Ei kommentteja: