tiistai 1. huhtikuuta 2014

Juo kuravettä päälle!


Tänään oli aprillipäivä, josta en itse ole oikein koskaan välittänyt. Huhtikuun alussa ei koskaan voi olla täysin varma mistään, silloin on pakko kyseenalaistaa ihmisten puheita ja jopa sanomalehden otsikoita. Yhtäkkiä sata fb-kaveria on mennyt naimisiin ja viisi hajonnutta bändiä palannut yhteen. En pidä huijaamisesta, oli se kuinka leikkimielistä tahansa. Pidän varmuudesta ja siitä, että asiat ovat sellaisia kuin niiden väitetään olevan. Ja kyllä minä olisin tosissani halunnut, että Nokian 3310:sta tehtäisiin älypuhelinversio, kuten yhtiön aprillipilassa tiedotettiin.  

En tiedä olenko muistanut mainita, mutta suoritan tällä hetkellä työharjoittelua päiväkodissa. Lapset olivat tietysti ihan omassa elementissään aamusta alkaen, ja pitihän siinä vähän leikkiä mukana. Tulin "juksatuksi" varmaan viisikymmentä kertaa päivän aikana, milloin mistäkin eri syistä. Vessan katon läpi oli kuulemma kasvanut banaanipuu ja pihalla oli kuulemma merirosvolaivan muotoinen pomppulinna. Näyttelin hienosti hölmöläistä ja jaksoin kummastella joka kerta isoon ääneen sitä, miten helposti lankesinkaan pilaan. Yhdestä juksauksesta tosin tuli iltapäivän kuluessa ihan totta; taivaalta alkoi ihan tosissaan sadella lunta. Yyh, huhtikuu on minun mielikuvissani jo lempeä kevätkuukausi, mutta tänään kylmyys iski taas luihin ja ytimiin. 

Työpäivät ovat välillä aika rankkoja ilman aprilliakin. Tänään keittiön pöydällä odotteli houkuttelevasti E:ltä jäänyt suklaapatukka, joka olisi ollut juuri sopiva pikku palkkio kotiin saapuvalle, uupuneelle työharjoittelijalle. Skippasin silti herkun ja sekoitin lasiin savivettä. Kyllä, savivettä. Olen aloittanut lyhyen puhdistautumiskuurin kevättä varten; tähtään kevätkuntoon syömällä terveellisesti, nukkumalla hyvin, liikkumalla riittävästi ja juomalla tuota kuravettä. Sisäisesti nautittava savi sisältää roimasti mineraaleja ja auttaa kehoa päästämään tehokkaammin irti kuona-aineista. Ei ehkä yhtä maistuvaa kuin suklaa, mutta olosta on tullut omituisen keveä. Ja jouduttuani tänään niin moneen otteeseen aprillipilojen kohteeksi, oli oikestaan vain osuvaa kulauttaa päivän päätteeksi lasillinen kuravettä naamaan. Sillit jätin sentään syömättä.

Ei kommentteja: