maanantai 11. elokuuta 2014

Feel the Flow.


Olin eilen fiilistelemässä Flow-festivaaleilla. Wau! Kerta oli ensimmäiseni, mutta tuskin viimeiseni. Sen verran vaikuttunut olin Flow'sta kokemuksena; miljöö, musiikki, ruoka, valaistus ja palvelut oli järjestetty sen verran saumattomasti, että välillä piti ihan ihmetellä festarin upeutta. Ihmiset nauttivat aurinkoisesta päivästä ja festaroivat muutenkin sopuisasti. Festari oli sitä paitsi melko selvästi aikuiskävijöille suunnattu. Koko Suvilahti oli oikeastaan yhtä valtavaa kalja-aluetta olematta kuitenkaan mikään känniääliöiden temmellyskenttä. Samaa ei voi sanoa monista aiemmista festarikokemuksistani, parit Ruisrockit olen sentään ryöminyt läpi. 


Sunnuntaipäivälle mahtui monta hyvää keikkaa. Käytiin katsomassa omaa suosikkiani Sin Cos Tania ja  Tuomoa, molemmat loistavia "pikkukeikkoja". Royksopp oli käsittämättömän mahtava (melkein itketti, kun What Else Is There? alkoi soida), samoin heti perään esiintynyt Robyn. Uusista tuttavuukista Jungle oli erittäin positiivinen yllätys. Outkastista en sen sijaan oikein jaksanut innostua, mutta Slowdive oli kiva lopetus illalle.


Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Syötiin E:n kanssa kahdesti; ensin Street Gastron mainioita pitaleipiä, joissa oli salaatin ohella kanaa ja pulled porkia. Myöhemmin illalla maistui yhdessä jaettu lautasellinen yakiniku-lihaa. En nyt menisi väittämään, että ruoka oli ylihintaista, tarjontaa löytyi kympin molemmin puolin. Ehkä annokset vain sattuivat katsoamaan lautaselta sen verran nopeasti, että ne tuntuivat pieniltä.....


Alueenahan Flow on uskomattoman toimiva. Suvilahden teollisuusalueelle pystytetty festari on onnistuttu istuttamaan kodikkaasti paikoilleen, suurten tiilirakennusten keskelle. Afalttikentän lisäksi kolkkoa miljöötä oli hyödynnetty taitavasti ja joka puolelle oli luotu viihtyisiä istumapaikkoja, keitaita ja nurmiauleita. Illan hämärtyessä lyhdyt ja valot pääsivät oikeuksiinsa, ja pieniä yksityiskohtia oli valtavasti. Aivan kuin tilauksesta viimeisten tuntien aikana taivaalla möllötti valtava superkuu. 


Täytyy vielä painottaa ja ihmetellä Flow'ssa olleiden ihmisten käyttäytymistä. Sitä, että se oli niin normaalia ja sivistytynyttä. Jonot ruokakojuille ja vessoihin kulkivat joutuisasti, eikä kukaan ollut tönimässä tai etuilemassa missään vaiheessa. Ainahan näin ei siis festareilla ole. Flow'ssa tunnelma oli yhtäaikaa leppoisan rento ja riehakkaan innokas. Katsottavaa ja koettavaa olisi ollut paljon enemmän kuin mitä päivän aikana ennätti kokea. Ehkä menen ensi vuonna sitten uudelleen, useammaksi päiväksi? 

Ei kommentteja: