perjantai 21. maaliskuuta 2014

Very nice, great success!


Tänään on hyvä päivä! Sain nimittäin varmistuksen siitä, että minulla on tänä kesänä kesätöitä. Pääsen ohjaamaan vanhusten päivätoimintaa ja hyödyntämään työssäni luovia opintojani. Parhautta! Oon kaiken lisäksi aika ylpeä itsestäni, kun jaksoin jatkaa työnhakua hiipivästä epätoivosta huolimatta. Siinä vaiheessa, kun työilmoituksista loppuivat kiinnostavat vaihtoehdot, tartuin puhelimeen ja aloin soittaa järjestelmällisesti läpi sellaisia työpaikkoja, joissa kuvittelisin pärjääväni ja viihtyväni. Työhakemusten kirjoittaminen oli välillä tuskallista ja onnistuin kaiken lisäksi jättämään pari melko epämääräistä viestiä puhelinvastaajaan. Mutta suht myöhäinen ryhdistäytymiseni tuotti tulosta. Satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja vieläpä vakuuttamaan työnantajan osaamisestani. Miä nimittäin osaan, ja paljon.

Asiat järjestyy kun niitä järjestelee. Milloinkohan tuonkin viisauden oppisi?

Onnistumisen riemua varjostaa yksi pieni miinus. Nimittäin fyysinen olotilani. Pitkään uhitellut flunssa muuttui keskiviikkoiltana kuumeeksi ja hillittömän päänsäryn takia vietin puolet yöstä oksentamassa. Viikon jatkunut stressi taisi päästä purkautumaan aika tehokkaasti ja luulen, että tuolla inhottavalla takatalvellakin on ollut näppinsä pelissä. No, oon joka tapauksessa kotona lepäilemässä nyt jo toista päivää. Tein sänkyyn pesän ja käperryin lämpimään. Lakanat ovat jatkuvasti rypyssä ja tukka pystyssä pitkien, toistuvien päiväunien jäljiltä. Karpalomehua ja hunajaa kuluu litrakaupalla ja nenäsumutteesta on tullut erottamaton seuralaiseni. 


Lisäksi olen tehnyt maailman parasta linssikeittoa, jonka toivon ajavan pöpöt lopullisesti pois. Voisin ehkä harjaantua ruokakuvaajana vielä sen verran, etten innostuisi syömään annostani ennen kuvaamista.... Keiton helppo ohje kuuluu näin: 

Paloittele pari porkkanaa ja yksi sipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon tölkillinen herkkusieniä (tuoreet olisivat toki parempia) ja tölkillinen tomaattimurskaa. Liää kasvisliemikuutio litraan vettä ja huuhtele 2dl punaisia linssejä. Lisää linssit ja kasvisliemi kattilaan, ripottele joukkoon mustapippuria ja basilikaa ja anna nesteen imeytyä. Nautiskele sellaisenaan tai  krutonkien kanssa (itse napostelin Tuc-keksejä). Nam!


Nyt kun päänsärky ja kuume ovat jo hellittämässä, olen kuluttanut aikaani katsomalla tämänvuotista Oscar-gaalaa. Yhä uudelleen ja uudelleen. Se taisi pyöriä taustalla viime yönäkin, kun nukahdin sängylle poikittain. Osaan kohta Ellen DeGeneresin välijuonnot ulkoa. Pakko muuten huomauttaa, että paljon haukuttu Gravity ansaitsi minusta jokaisen Oscarinsa, pidin itse kyseisestä leffasta yllättävän kovasti. Ehkä se johtui siitä, ettei minulla ollut sitä kohtaan minkäänlaisia ennakko-odotuksia. Spike Jonezin ohjaama Her sen sijaan kuului etukäteen varmoihin suosikkeihini, olin jo melkein hyväksynyt sen top 10 -lempileffojeni joukkoon, näkemättä koko leffaa. Her oli hyvä, vaikkakin vähän erilainen kuin olin odottanut. Leffateatterin pimeydessä en ollut aivan varma, pidänkö vai enkö pidä näkemästäni, mutta myöhemmin päätin pitäneeni. Jäätiin vielä lopputekstien ajaksi kuuntelemaan Arcade Firen Supersymmetryä ja syömään pussin pohjalle jääneitä autokarkkeja, aijai.

Ei kommentteja: