maanantai 3. maaliskuuta 2014

You jump, I jump.


Viikonloppu oli aivan ihana. Erityisesti sunnuntai, jolloin lähdin päiväristeilylle Tallinnaan E:n ja tämän perheen kanssa. Jätin kameran tahallani kotiin, jotta voisin keskittyä nauttimaan reissusta täysillä ilman turhia kuvauspaineita. Kokemukset ja unohtumattomat muistot päihittävät joskus valokuvat ihan sata nolla.


Voin silti kertoa, että kävimme Titanic-näyttelyssä, jossa pääsin leikkimään E:n kanssa Jackia ja Rosea.  Pääsylippu oli samalla matkalippu, jonka takapuolelle oli printattu satunnaisen, mutta oikeasti Titanicin kyydissä matkustaneen henkilön tiedot. Neitsytristeily ei onneksi koitunut minun kohtalokseni, matkustin ilmeisesti ykkösluokassa ja löysin oman nimeni myös pelastuneiden joukosta. Näyttely oli upeasti toteutettu, hylystä tehtyjen esinelöytöjen lisäksi esillä oli muutama yksityiskohtaisesti rakennettu tila laivasta; hyttejä, käytäviä ja totta kai se upea portaikko, jonka luona Leonardo DiCaprio odotti Kate Winsletiä.... Ah, ne fiilikset!  


Käytiin myös merimuseon sukellusveneessä, jossa koin pientä hengenahdistusta ja kolautin pääni matalaan kattoon. Sen jälkeen lounastimme ihanassa opiskelijakuppila Kompressorissa, jossa oli ehkä maailman parhaita täytettyjä lettuja. Koska reissu osui sunnuntaipäivälle, kaupunki oli kovin hiljainen. Oli ihanaa kuljeskella tyhjillä pikkukaduilla, piipahtaa välillä lasilliselle valkoviiniä ja katsella illan hämärtyessä sataman valaistusta. Ostin itselleni tuliaisiksi kolme pulloa hyvää valkoviiniä ja melkoisen kasan suklaata. Osa tuosta kasasta on jo kadonnut mystisesti. 

Pitkän ja tiiviin päivän jälkeen oli myös äärimmäisen ihanaa palata takaisin kotiin. Helsingissä oli alkanut pyryttää kovasti, kevät taisi sittenkin saada jonkin verran lykkäystä. Tänään olin koulussa niin uninen, että taisin nukahtaa viideksi minuutiksi kesken draamatunnin. Nyt istun katselemassa viime yönä televisioitua Oscar-gaalaa, jonka luulin tulevan vasta tänä yönä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Oon yrittänyt vältellä tietoa voittajista koko päivän, jotta voisin kokea aitoa jännitystä patsaidenjaon aikana. Aion samalla tuhota hieman lisää sitä laivalta hamstrattua suklaata, toivottavasti jotain jää säästöönkin.   

Ei kommentteja: