perjantai 31. tammikuuta 2014

True wealth comes from good health, and wise ways.


Palelin eilen illalla siihen malliin, että aavistelen flunssan tekevän taas talvihyökkäystään. Sairastelin ennen joulua niin pitkään ja niin perusteellisesti, että aion jatkossa torjua flunssaputket mahdollisimman aikaisessa vaihessa, heti ensimmäisten oireiden ilmaannuttua. Tähän asti hyvät yöunet, säännöllisesti nautittu piparminttutee ja siihen lisätty ihmeellinen ashwagandha-jauhe ovat pitäneet olon lämpöisenä ja reippaana. Tänä aamuna heräsin kuitenkin toinen sierain tukkoisena ja pää vähän sumuisena, joten kipitin heti iltapäivällä lumipyryn läpi Ruohonjuureen täydentämään varastojani. Luotan siihen nykyään enemmän kuin apteekkiin, ahmin mieluummin ravintoaineita kuin antibiootteja.


Ostin pussillisen macaa, sillä sitä kuluu päivittäin jugurtin tai smoothien joukossa. Sorruin myös raakakaakomassaan, jonka korkeaa hintaa pidin alkunyrpistelyn jälkeen kuitenkin ihan kohtuullisena.  Olen tottunut syömään kaupan karkkihyllyltä poimittuja teollisia, maitojauheen ja sokerin täyttämiä suklaalevyjä, joiden kilohinta on ollut reilusti raakasuklaata alhaisempi. Pitkän aikaa jaksoin ihmetellä, miksi perussuklaat tekivät lyhyestä nautinnollisuudestaan huolimatta olon ikävän tahmaiseksi ja sekavaksi, kunnes tajusin niiden sisältävän paljon sellaista, jota ei suklaassa tarvitsisi lainkaan olla. Raakasuklaan myötä olen oppinut tykkäämään todella tummasta, aidon kaakaon makuisesta suklaasta. En kaipaa suklaalta enää sokerista makeutta tai kermaisuutta, ja pieni kimpale raakakaakaomassaa riittää tyydyttämään pahimman makeanhimon. Olen ehkä vähän laiska, enkä yleensä jaksa työstää kaakaomassaa sen pidemmälle lisäämällä joukkoon muita makuja tai sattumia. Minusta raakakaakomassa onkin parhaimmillaan dipattuna hunajaan, ah ja nam!    


Paras ostos oli kuitenkin ehdottomasti Instant Chaga, valmiisiin annospusseihin pakattu jauheseos, jonka lupaillaan taltuttavan sitkeimmätkin flunssapöpöt, piristävän uupunutta oloa ja parantavan kehon immuunipuolustusjärjestelmää. Instant Chaga on pakurikäävästä, tähtianiksesta, mintusta ja steviasta valmistettu terveyspommi, jonka voi nautiskella esimerkiksi lämpimän veden tai smoothien kanssa. Ruohonjuuren myyjä suositteli chagaa minulle jo marraskuussa, mutten vielä silloin siihen tarttunut. Onneksi tartuin nyt! Terveysvaikutustensa lisäksi chaga nimittäin maistuu ihan älyttömän hyvältä, maku on mielestäni hieman lakritsin kaltainen. Tunsin jo ensimmäistä kupillista hörppiessäni elinvoimaisuuden valuvan pitkin kehoani. Aion ottaa ghagan juomisen päivittäiseksi tavaksi, oletan että se auttaa selviämään pitkistä intensiivisistä koulupäivistä ja rauhoittaa tarvittaessa ylikierroksilla käyvää kroppaa! 

Ei kommentteja: