perjantai 18. heinäkuuta 2014

What have you been up to?


Tää on miun huvipuistoilme. Kävin nimittäin eilen Linnanmäellä mun rakkaan luokkatoverin kanssa ja todettiin, että ihminen on kai tullut vanhaksi siinä vaiheessa, kun kummitusjuna ei enää pelota ja karusellit vaan oksettaa. Jotain lapsekkuuta on meissäkin silti vielä jäljellä. Ennen sulkemisaikaa oli pakko juosta hullunlailla "vielä yhteen laitteeseen" ja koin suurta vahingoniloa, kun päästiin kiilaamaan varhaisteinilauman ohitse vuoristoradan etupenkkiin. Suurta kauhua sen sijaan koin Kiepissä, johon mut julmasti houkuteltiin. Puomien mentyä kiinni en enää päässyt pakenemaan ja kyyti se vasta karmeaa olikin. Sain siinä kieputuksessa ehkä sata mustelmaa, pahan olon ja niskan ja selän kipeiksi. Läsnäolijat saivat ehkä elinikäisen kuulovaurion, huusin nimittäin kurkku suorana ajelun alusta loppuun.

Muuta maininnan arvoista:


Mun jaloissa on sandaaleista syntyneet ristikuvioiset rusketusraidat, ehkä maailman cooleimmat. Huomatkaa lauseessa esiintyvä lievä ironia ja se fakta, että armoton punoitus on kuvanottohetkellä jo hieman laskenut.

Töissä on edelleen ihanaa, ollaan vietetty vohvelikestejä ja tanssittu valssia päiväkeskuksen edessä olevalla kävelykadulla haitarimusiikin tahdissa. Ohikulkijoiden kasvoilla on ollut melkein yhtä leveä hymy kuin vanhusten. Saan joka päivä ennen kotiinlähtöä repun täyteen ylijääneitä kahvileipiä (tänään tuoreita voisilmäpullia ja eilen omenapiirakkaa) ja papparaiset lähettää lentosuukkoja mun perään. Ihanat mummot ja papat, mun 95-vuotiaat bestikset.


Ostin kylpyhuoneeseen uuden pyykkikorin. Kankainen pyykkikori on kivasta Uudenmaankadulla sijaistevasta sisustuskauppa Perobasta, jossa olen käynyt kuolaamassa muutamaakin juttua pitkin viikkoa. Tänään päätin lopulta tuoda pyykkikorin mukanani kotiin. Tähän asti pyykit ovat odottaneet pesua rottinkisessa korissa, joka ei ole ihan kunnolla mahtunut paikalleen kylpyhuoneessa olevan jakkaran päälle. Uusi säilytysviritelmä sopii väritykseltäänkin himpun verran paremmin kylppäriin, tällä hetkellä se on tosin vielä visusti paperikassin kätköissä. 


Mulla on myös uutta kirjallisuutta luettavana. Kolmen Sepän kirjakauppa on paras mahdollinen paikka, kun haluaa löytää hyllyynsä jonkin tietyn, melko kapean alan teoksia. Alennusmyynnin innoittamana sijoitin kahteen teatterikirjaan, jotka aion molemmat koluta läpi ennen ensi kevään pääsykoerumban alkamista, vähän niin kuin alkupalaksi. 


Lidlin riisimurosuklaa on niiiiin hyvää (ja halpaa) ettei melkein sanotuksi saa. Ainut ongelma on, että se loppuu liian nopeasti. First world problems?

Ja nyt alkaa VII-KON-LOP-PU! Parhautta, reilut 48 tuntia aikaa ihan vain lomailuun ja säätkin ovat sen mukaiset. Aion viettää tulevat hellepäivät ulkona ja kulkea juuri sinne, minne nenä näyttää. Huomenna se taitaa näyttää ainakin Alppipuistoon päin.


Mitä teidän viikonloppuun kuuluu?


Ei kommentteja: