maanantai 16. kesäkuuta 2014

Life is a journey, enjoy it.

Olen ostanut uuden julisteen kiinnitettäväksi olohuoneen seinälle. Se on täynnä rakkautta ja kliseitä rakkaudesta, mutta se osui silmiini perjantaina ravatessani hääkukkien perässä kukkakaupasta toiseen enkä voinut jättää sitä näyteikkunaan jonkun toisen ostettavaksi. Tällä hetkellä juliste lepää sängyn vieressä seinää vasten, sitä on hyvä katsella juuri ennen nukahtamista. 


Eilen vietettiin koko päivä E:n vanhempien luona peltojen ja metsien keskellä, rakastan satunnaisia retkiä maaseudun rauhaan. Olin ostanut keltaisia kesäkukkia tuliaisiksi, tuntui kovin aikuiselta. Bussi oli ääriään myöten täynnä ja ilmakin sen verran viileä, että kääriydyin tuulenpuuskan aikana villaneuleeseen, mutta lämmin tunnelma ja ruoan laittaminen viiden ihmisen voimin saivat heti hymyn leviämään suupielestä toiseen.

Grillattiin äärettömän hyvät annokset, jälkiruoaksi syötiin vielä suklaakakkua, jäätelöä ja mansikoita ja juotiin skumppaa ulkoterassilla. Ihanaa, parasta. Vanhuudenhöperö kissa kömpi syliin ja naapuritalon kukko kiekui ihan miloin huvitti, käytännössä melkein koko ajan. Käytiin katsomassa silkkikanoja ja niiden pieniä untuvaisia poikasia. Ne näyttivät niin hennoilta ja haurailta, mutta nokkaisivat kipeästi, jos uskalsi työntää sormen verkkoaidan lävitse. Palattiin takaisin Helsinkiin vasta iltamyöhällä, bussin tasainen hurina unetti ja E:n olkapäätä vasten oli hyvä ummistaa silmät hetkeksi.


Tänään ollaan vain nukuttu pitkään ja senkin jälkeen vain syöty ja makoiltu, molemmilla on nyt viikko lomaa ja sängyn pohjalla tuntuu olevan valtava magneetti, joka vain vetää puoleensa valtavalla voimalla. Ehkä lorvailu on lomalla salittua. Aurinkokin on kadonnut hetkellisesti johonkin, joten tekisi vain mieli käpertyä koko päiväksi peittojen alle lukemaan yhdessä muumisarjakuvia ja selailemaan kuolattavan hyvien ruokien ja leivonnaisten reseptejä sateen ropistessa peltikattoon tasaisin väliajoin. Lupa myönnetty. 

Ei kommentteja: