sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Dear Saturday, I love you big time!


Viikonloppu on ollut ihana ja täynnä toimintaa! Pikkuveli tuli eilen Helsinkiin Tuska-festareita varten, joten äiti päätti spontaanisti hypätä samaan autokyytiin ja matkusti viettämään vapaapäivää Helsingissä. Sillä aikaa kun Suvilahdessa moshattiin hevimusiikin tahdissa, me nautittiin äidin kanssa aurinkoisesta ja kiireettömästä lauantaista vähän rauhallisimmissa merkeissä. Päivän aikana tuli myös napsittua jonkin verran kuvia, kerrankin blogissa on vähän värikkäämpi postaus!

Lauantai starttasi herkullisella lounaalla Hakaniemessä sijaitsevassa kasvisravintola Silvopleessä. Tarkoituksenani on ollut poiketa kyseiseen paikkaan syömään jo ties kuinka kauan, mutten ole silti koskaan toteuttanut suunnitelmaani. Onneksi siis pääsin vihdoin noutopöydän ääreen. Tarjolla oli ties mitä ihanuuksia ja lautaselle sai valita ruokaa vapaasti, hinta määräytyi painon mukaan. Innostuin valitsemaan ja kokeilemaan vähän kaikkea ja annoksen hinnaksi tuli lopulta 18 euroa, minusta varsin sopiva hinta noin hyvälle aterialle. Oltiin sen verran kylläisiä, että jälkiruoka jäi tällä kertaa väliin. Ensi kerralla on tosin pakko päästä maistamaan valikoimassa olleita raakakakkuja!


Keskustassa oli parhaillaan käynnissä Pride-kulkue, mutta meidän matka jatkui kulttuurin pariin. Pistäydyttiin Ateneumissa kiertämässä Tove Janssonin 100-vuotisjuhlanäyttely, joka oli oikein mainio ja monipuolinen kurkistus Toven taiteilijauraan. Erityisen paljon ihastuin Toven myöhempiin, hieman radikaalimpiin maalauksiin, joissa värien ja viivan käyttö  oli ihailtavan rohkeaa. Toki lukuisat muotokuvat ja Muumi-aiheiset tussityötkin ihastuttivat. Museossa oli melko vähän porukkaa ja mukana viileää. Näyttelyn parissa upposi reilut pari tuntia, enemmänkin aikaa olisi kierrokseen voinut helposti käyttää. Hankin muuten museokäynnin yhteydessä vuosikortin Ateneumiin, hinta oli opiskelijalle niinkin edullinen kuin 10e! Saman hintainen siis kuin yhden kerran pääsymaksu. Ei huono, sanoisi tähän Jorma Uotinen.


Kävelimme pitkin keskustaa, ostimme äidille taidetarvikkeita ja istahdimme hetkeksi kahville, skumpalle ja sitruunatartaleteille Sokoksen kahvilaan. Kaupat sulkeutuivat jo kuudelta, joten shoppailuun ei jäänyt liiemmin aikaa. Päätimmekin suunnata iltakävelylle Linnanmäelle. Töölönlahden rannalla näkyi untuvaisia sorsanpoikasia ja komea joutsenpariskunta. Aurinkoinen päivä oli houkutellut Lintsille paljon porukkaa. Laitteisiin oli pitkät jonot, mutta me tyydyimme katselemaan ja fiilistelemään huvipuiston tunnelmaa. Kävimme tosin ilmaisessa näköalatornissa ja heitimme kertaallen palloa, mutta paras juttu oli ehdottomasti peilaustuokio vääristävien peilien edessä. Oli niin hauskaa, että mahaa ihan nipisteli. Naurettiin, että hulluilla taitaa olla aika halvat huvit.

Tuska-festari loppui kymmenen maissa ja pikkuveljen ja äidin oli määrä palata takaisin Mikkeliin vielä saman illan aikana, joten päätimme hankkia pientä "iltapalaa" päivän päätteeksi. Mäkkäristä tarttui mukaan kuusi juniorikokoista hampurilaista, ja ennätimme vielä katsoa äidin kanssa Almodovarin elokuvan Kaikki äidistäni, ennen kuin pikkuveli palasi festareilta. Se oli saanut päivän aikana kamalasti aurinkoa ja ruskettunut hassusti kasvoista sillä lailla, että aurinkolasit olivat jättäneet naamaan rusketusraidat.  

Yhteen päivään mahtui siis yllättävän paljon äksöniä. Oli kivaa viettää aikaa äidin kanssa, ja vielä on sunnuntaipäivääkin jäljellä! Ennen viikonloppu hujahti ohi niin nopeasti, että sitä tuskin huomasi. Nyt se tuntuu varsin hyvän pituiselta paussilta. Ihmeellistä, mutta oikein mukavaa. Ehkä ajan erilaiseen kulumiseen vaikuttaa se, että tää on tavallaan mun ensimmäinen "oikea" viikonloppu tänä kesänä. Kun on ensin tehnyt viikon verran töitä, pari vapaapäivää tuntuu kerrassaan ruhtinaalliselta. Ja huomenna hyppään taas töiden kimppuun, ilolla ja innolla! 

Jes! :)

Ei kommentteja: